Escoles

escoles_lleure
Són diversos els serveis que des de l'AECD oferim en l'àmbit escolar en coordinació amb AFAs, equips docents i directius i/o el departament d'educació de l'Ajuntament: Activitats extraescolars, tallers de migdia, dinamització de patis oberts, monitoratge de dies especials i casals d'estiu.

Activitats extraescolars

Dinamitzem a diverses escoles de Sabadell l'oferta d'extraescolars. Com teatre, anglès... entre d'altres. També de caire més esportiu que podeu consultar aquí.

Tallers de migdia

En conveni amb l'Ajuntament de Sabadell estem dinamitzant tallers d'expressió corporal, de ioga i de lectura als espais de menjador de diferents centres de la ciutat.Projecte de Ioga Kids.

volem oferir una oportunitat única als nens i nenes per connectar amb ells mateixos i explorar el seu potencial a través del ioga i la meditació. A través d'activitats dissenyades amb cura i atenció a les necessitats dels infants.

Explorar les sensacions i les emocions a través dels sentits és fonamental per al seu aprenentatge i creixement estructural del cervell.


Expressa’t, projecte d'arts escèniques.

Té com a finalitat principal acostar el teatre i les arts escèniques al cicle superior de primària de les escoles de Sabadell. Amb aquest projecte es pretén que els alumnes puguin consolidar competències personals i acadèmiques a través de l’expressió corporal, el teatre i la dansa.

Totes les activitats estan dissenyades i planificades perquè els infants siguin capaços de reconèixer, identificar i gestionar les seves emocions, treballar l’assertivitat, habilitats socials, d’entre altres, ja sigui de forma individual com grupal. El teatre millora la creativitat, desenvolupa la capacitat d’expressió tant en l’àmbit verbal com corporal, estimula la memòria, millora la comunicació i la reflexió i ajuda als infants a relacionar-se amb altres.


Taller de lectura.

Aquest projecte per fomentar la lectura, es basa en una metodologia participativa i lúdica que permeti transmetre a l'alumnat el plaer de llegir un bon llibre. A través de les diferents sessions, combinarem diferents metodologies que ens permetin arribar a tots els participants.

 

Patis Oberts

Els patis escolars sovint s'obren com a espai d'ús públic per a les famílies, els nens i les nenes i els adolescents fora de l'horari escolar, els caps de setmana i durant el període de vacances escolars.

L'Ajuntament de Sabadell ha iniciat projecte al respecte en alguns barris de la ciutat el curs 2022-23 i 2023-24. Els objectius principals són:

- Fer possible l'ús del pati per a col·lectius o activitats que es puguin dur a terme sense interferències i impulsant la interrelació.

- Oferir una alternativa d'oci als nens, nenes i joves i les seves famílies, que es pot exercir de manera autònoma en un context segur i proper.

Des de l'AECD dinamitzem el servei de monitorització que obre i tanca el pati escolar dins dels horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions i promou dinàmiques.

En els patis escolars oberts es realitzen activitats de dinamització educativa, esportiva, artística o en família. Aquestes activitats són gratuïtes i estan obertes al barri.

Dies especials

En ocasions donem suport a escoles, AMPA o AFA per donar forma i tenir monitoratge i materials en dies especials on es vulguin fer activitats de lleure, gincanes i tallers. Com la Castanyada, final de curs, Carnestoltes, Sant Jordi...

festa escolafesta escolafesta escola

Casals d'estiu

Un altre servei que oferim a les escoles són el Casal d'estiu, podeu llegir-ne al respecte aquí.