dimarts, 28 de gener del 2020

Mou-te, fes exercici




Tothom sap que l’exercici físic afavoreix el benestar en general però el que no tothom sap és que l’esport és molt beneficiós sobre la salut del cervell i les funcions cognitives.
La pràctica regular d’exercici conscient i adequat per a nens, nenes i joves s’ha vist que estimula la formació de noves neurones en zones concretes del cervell. Aquesta formació de noves neurones afecta  diferents zones com:
- L’hipocamp, millorant la memòria
- L’escorça prefrontal, guanyant eficiència de funcionament en les tasques cognitives més complexes com el raciocini, la consciència, l’autoconsciència i la presa de decisions.

Aquesta optimització de les funcions cognitives ajuda notablement als infants i joves a prevenir pensaments obsessius com per exemple trastorns alimentaris, addició a les pantalles i fins i tot ajuda a prevenir els estats depressius que segons l’Organització Mundial de la Salut són la primera causa de malaltia i discapacitat en els adolescents.

Així doncs motivar els infants i joves és molt important per afavorir el correcte  desenvolupament a l'àmbit físic, psíquic i social.