dimarts, 8 de setembre del 2020

Reflexió d'una educadora Casal d'estiu 2020



Primer dia del nou curs 2020-21

Us deixem una reflexió de la darrera activitat d’estiu

Després de dinar, mentre descansava, ja tranquil·la, sota l’ombra d’un pi a la costa brava, reflexionava sobre el casal d’estiu d’aquest any 2020 i del neguit que vam patir les i els monitors/es tot just abans d’iniciar-lo. Estàvem nerviós/es, sobretot per la incertesa que ens proporcionava aquesta nova situació a la qual tots i totes ens hem hagut d’adaptar forçosament.

Mascaretes, rentat de mans o distància de seguretat eren termes que fins fa poc més d’uns mesos no teníem presents a cap àmbit de la nostra vida i que hem hagut d’incorporar si no volíem perdre allò que més ens agrada: el lleure. I realment,  a mi era això el que més em preocupava; que els infants s’ho passessin bé i poguéssim gaudir d’un estiu divertit a l’hora que segur.

Ni piscina cada dimarts i dijous, ni excursions amb autocars plens, ni relació directa entre grups.

-No serà el mateix... – Pensava.

I tenia raó. Aquest any el casal ha estat ben diferent d’altres anys. Hem hagut de canviar la piscina per jocs d’aigua a l’escola, les excursions amb autocar per passejades al bosc i el contacte amb altres grups per veure’ns a distància o a través d’una pantalla. Però al final la vida tracta d’això: de canviar i saber adaptar-se a aquests canvis.

Els nens i nenes han gaudit del seu petit grup i han aprofitat per conèixer-se i fer amistats més fermes. Hem aprofitat per parlar d’emocions, molt necessari després de tants mesos confinats a casa. Més que mai, s’han transmès valors com l’empatia, la cooperació, la solidaritat, el respecte i la tolerància cap als altres. A l’estar en grups reduïts, el vincle entre monitora-infant ha estat molt més fort, proper i individualitzat. El fet de minimitzar els desplaçaments amb transport públic o autocars ens ha permès fer més esport i estar en contacte amb la natura. Hem après nous hàbits d’higiene que ens han estat molt útils per saber afrontar aquesta nova normalitat. I les nostres habilitats amb la tecnologia i la ciència han millorat considerablement.

                                                  

Aquest estiu tot ha estat nou per nosaltres, però el que no ha canviat gens han estat les ganes d’aprendre, jugar i gaudir que tenim sempre, tant els grans, com els més petits.

-Que bé que ens ho hem passat! –Dèiem les monitores assegudes, ja tranquil·les sota l’ombra dels arbres de l’escola Roureda l’últim dia de casal.

Volem començar el curs 2020-21!!!!

I amb moltes ganes perquè tots els infants gaudeixin amb les mesures de seguretat adients,  dels seus companys i educadors/es, a la vegada que ajudem a la conciliació familiar.

Passi el que passi, tornarem a estar al vostre costat!