dilluns, 24 de juliol del 2023

EL CASAL MÉS ENLLÀ DELS JOCS


La infància és l'etapa que va des del naixement fins a l'adolescència. Durant aquest període es construeixen els primers vincles i es viuen les primeres experiències, que posteriorment seran la base de la nostra salut mental.

En funció de com siguin aquestes relacions i experiències en la infància, afectarà de diferent manera en l'edat adulta.


Al Casal 2023, els grups es van formar amb infants d'una mateixa edat
, però  que no tots es coneixien entre si. Amb els primers jocs de presentació es van facilitar la integració i la cohesió de grup., ens vam conèixer els uns als altres i descobrim que ens agradava i que no. Amb tota aquesta informació planifiquem el temps que estaríem junts com a grup.

Per a cada infant  i adolescent també, ha estat fonamental sentir-se part d'un equip, rebre la calor dels seus companys i monit@rs, adquirint valors i aprenent mitjançant el joc i les sortides la importància de les relacions saludables.


Amb passar dels dies, hem vist com els grups s'anaven transformant en veritables Equips, on els infants es cuidaven i
protegien els uns als altres.

Enguany vivim un casal ple de talent individual i general com a equip, hem animat a cada integrant del grup a mostrar el seu talent.
Ha estat una experiència molt gratificant veure com tots els infants gaudien amb cada activitat o joc unes vegades proposats per part dels monit@rs, i altres vegades negociats entre tots.


Malgrat ser només quatre setmanes, hem observat com els infants i adolescents canviaven hàbits de conducta
, adquirien estratègies noves i aprenien les primeres pautes de la negociació i la mediació.


És per tot això que el Casal és una experiència constructiva, positiva i fonamentalment educativa en l'àmbit conductual.


Ara toca gaudir de l'estiu i esperem veure-us el pròxim CASAL !!!