dimecres, 14 de febrer del 2024

ESCOLA CAN DEU: INCENTIVA LA PASSIÓ PER LA LECTURA

 La iniciativa de la biblioteca de l'Escola Can Deu és admirable i pot tenir un impacte molt positiu en el desenvolupament dels infants i les seves famílies. Aquí hi ha alguns aspectes clau que fan que aquesta iniciativa sigui especial:


1. Accés obert a la lectura: Oferir un espai de lectura a les famílies amb els seus fills i filles, fora de l'horari escolar, és una manera fantàstica de fomentar l'amor per la lectura i d'aprofundir en la relació entre la família i l'aprenentatge dels infants.

2. Dinamització amb contes: La dinamitzadora que explica contes el primer dilluns de cada mes afegix una dimensió encara més emocionant i educativa a l'experiència de lectura. Això no només exposa els infants a noves històries i perspectives, sinó que també els dóna l'oportunitat de desenvolupar habilitats d'escolta i comprensió.

3. Promoció de la lectura lliure i respectuosa: És molt important que els infants puguin triar llibres segons els seus interessos i gustos personals. A més, l'entorn de silenci i respecte per als llibres ajuda a crear una atmosfera propícia per a la immersió i la concentració en la lectura.

4. Creació d'una comunitat de lectors: A mesura que aquesta iniciativa creixi i més famílies es converteixin en part d'aquest espai de lectura, es pot crear una comunitat de lectors que es pot reforçar mútuament en els seus hàbits de lectura i exploració literària.

La biblioteca de l'Escola Can Deu no només proporciona un lloc físic per llegir, sinó que també promou valors importants com ara la diversitat literària, la comprensió i el respecte pels llibres i les opinions dels altres. Aquesta iniciativa pot tenir un impacte profund i durador en el creixement i el desenvolupament dels infants  i les seves famílies.