dimarts, 15 de setembre del 2020

REFLEXIÓ DELS JOVES !!!

 

Els joves a l’agost...

 

Amb moltes ganes i il·lusió però amb una certa incertesa i neguit a causa de la situació en la qual ens trobem vam començar aquests projectes. Ben és cert, que hem donat resposta a una necessitat dels joves en el barri, i això ens omple de satisfacció.

Amb la tornada a la nova normalitat, els joves han estat un dels col·lectius més qüestionats... algú s’ha plantejat quines opcions d’oci li han quedat? I quines són les seves necessitats? Aquesta pandèmia els ha deixat sense classes, sense activitats i el més important, sense les relacions directes amb els amics, tan importants a la seva edat.

Parlant amb les educadores que hem estat amb ells, hem arribat a la conclusió de què important ha estat que tinguessin un espai amb referents on poder anar, on poder parlar dels seus neguits, on establir noves relacions, on fer alguna cosa més que estar assegut al carrer... En els barris més desfavorits no tots tenen l’opció de marxar de vacances, o no tenen accés a activitats. I que fan? Doncs donar voltes pels barris a veure qui troben.

Aquests espais també es converteixen en una eina de prevenció molt potent, es detecten comportaments, actituds, relacions tòxiques... que es poden treballar i actuar. Ja que sovint, les famílies no en són conscient.

Que fàcil és pensar que els joves no volen seguiments, quina sensació que passen de tot, i la realitat quina és? Les activitats guiades en el fons les necessiten i les agraeixen, sovint només volen ser escoltats, tindre els seus espais tan necessaris.