divendres, 17 de desembre del 2021

BENEFICIS DE LA PSICOMOTRICITAT EN INFANTS AMB TEA!!

 

Després de molts anys treballant la psicomotricitat des de l’entitat, en edats molt primerenques, hem cregut oportú continuar aquest treball amb els infants més vulnerables, volem acompanyar a les seves famílies i oferir-les eines per fer més fàcil el camí, especialment als infants. És cert, que en aquests últims anys la detecció de casos d’autisme és més elevat i cada cop en edats més primerenques. És per això, que van iniciar aquest projecte específic de psicomotricitat per a infants amb TEA, amb la col.laboració del Departament d'acció social de l'Ajuntament de Sabadell.


L’estimulació de la psicomotricitat durant la infantesa és fonamental per al desenvolupament integral de l’infant. La intervenció psicomotriu comprèn un conjunt d’accions intencionades que es realitzen a través del moviment per a promoure un desenvolupament en l’infant, i com a base de socialització.





Obtindre  objectius afegeix, a més de sensacions i sentiments, coneixements que han quedat assolits durant aquestes sessions,  cada infant ha marcat el seu ritme, tanmateix tots de una manera o altre han aconseguit l’èxit en menor o major mesura.

Considerem un encert i pas important per les famílies, incloure a tres infants al Casal d’estiu organitzat des de l’entitat, i a més poder subvencionar-les una part. Tanmateix la participació de sortides organitzades per l’entiat: Cosmocaixa, Ceba’t, Port aventura, Torrent del colobres, Mola d’entre altres.

Agraïm la col.laboració del Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Sabadell, per ells podem portar a terme aquest projecte tan beneficiós pels infants i les seves famílies, ha sigut tot un encert realitzar sessions amb les famílies, poder explicar i compartir els progressos dels infants. Ha sigut curiós  constatar l’entusiasme dels infants per compartir l’espai de psicomotricitat amb les seves famílies.

 








Seria molt important que després de l’experiència dels darrers dos anys, aquest projecte tingués una continuïtat, a més de compartir més sessions amb les famílies, incorporar infants amb altres patologies, com obesitat, moviments del cos reduïts.