dimecres, 18 de març del 2020

CAIXA PROINFÀNCIA


SUPORT A L’ESTUDI


Un altre dels projectes que portem a terme des del centre cultural és pro infància.
Aquest projecte comprèn dos grups de reforç escolar. Un primer grup amb alumnes de primària, on es reforcen els continguts treballats a classe i es fa un especial èmfasi en l'escriptura i la lectura, com ara en l'aprenentatge dels conceptes matemàtics bàsics. I un segon grup de secundària, més centrat en el suport escolar i sobretot, tècniques d'estudi.

Tot això és possible gràcies a la col·laboració de la "Fundació La Caixa", que a més a més, ens va obsequiar a l'inici del projecte amb unes motxilles i material escolar perquè tot fos molt més fàcil i després de nadal ens ha sorprès amb regals que vam demanar en la carta dels reis. Ja podeu imaginar lo contents que estaven els infants, tant petits com grans.




Els joves que participen en el grup de secundària, han volgut amb un petit text explicar-nos com viuen una tarda dins del projecte.
“no m’agraden gaire els deures, però reconec que venir aquí em va bé per desprès no tenir que dedicar molt de temps a casa. Tinc moltes dificultats, sobretot amb el català, ja que vaig arribar a Catalunya fa molt poc... però aquí ens ajuden i sobretot, aprenem a organitzar-nos ... Sé que sovint em costa molt treballar però per sort m’insisteixen i ho acabo fent”
                                                                                                                           J, 14 anys

"Cada dia, bé, quasi cada dia vaig a reforç, els dimarts, els dimecres i els dijous, i recordo de l'última setmana que vaig pensar, jope ara que hem queda una setmana i he d'anar al reforç, això sí que és un esforç que faig jo cada tarda per anar-hi, després allà em passa ràpidament per què fem els deures que em va molt bé perquè la Vero m'ajuda, tot i que els polinomis ens costen molt. Fem sobretot matemàtiques que és el qué més em costa, però quan no tinc deures, aprofitem per fer lectures i comprensió lectores ".
                                                                                                                              I, 15 anys

PSICOMORICITAT

També hi ha un petit grup de psicomotricitat, durant 1 h a la setmana la monitora s’encarrega de dar pautes a 4 infants pel desenvolupament d’habilitats i de capacitats motores