dissabte, 20 de novembre del 2021

20 DE NOVEMBRE Dia internacional dels DRETS DELS INFANTS

 



Com a ferme defensora dels Drets dels infants, des de l'entitat, vam voler col·laborar en aquesta celebració amb els nostres infants del Centre Cultural i l'Espai Jove, ja que treballem diàriament vetllant perquè  que es garanteixin aquests drets.


Vam dur a terme diferents activitats per tal de donar a conèixer la importància de la defensa i protecció dels drets dels infants.

La setmana va començar amb la creació de dos murals on tots els participants van poder plasmar les seves mans amb diversos colors.



Alhora, al llarg dels dies es van fer diverses activitats amb l'objectiu de donar a conèixer als infants i joves, quins són els seus drets com a infants i adolescents, així com, els seus deures. També vam veure exemples de com en molts moments es poden veure vulnerats aquests drets.

 A l'espai jove, van ser els mateixos joves que van escollir alguns drets i els van representar gravant un Reels que es va difondre per les nostres xarxes socials.


També van  veure un documental sobre els drets dels infants, amb exemples del dia a dia, on aquests es poden veure vulnerats, amb posterior reflexió i posada en comú.


La setmana va concloure amb una gimcana al Parc del Nord. En aquesta gimcana van participar els infants i joves de l'entitat. Es tractava d'anar en petits grups cercant part d'un puzle on es reflectien els principals drets de la infància, així com deures associats a aquests drets. En acabar la recerca, conjuntament es van anar enllaçant els drets amb les imatges que els representaven i es van enganxar als murals.


Va ser una tarda magnífica, un bon moment per compartir i posar en pràctica tots aquells coneixements que s'havien treballat al llarg de la setmana.