dimecres, 6 d’abril del 2022

D’ON VE EL DIA INTERNACIONAL DE L’ ESPORT? Escrit per una de les nostres nenes del Centre Cultural

 Segurament molta gent es pregunta per què el 6 d'abril se celebra el dia internacional de l'esport i perquè hi ha una celebració com aquesta. La resposta la dona en aquest article.

L'any 2013 l'Organització de les Nacions Unides (ONU) va proclamar aquesta data per commemorar els primers Jocs Olímpics. Aquests es van dur a terme a Atenes, Grècia el 1896.



PERÒ COM ELS GRECS SE'LS VA ACUDIR AQUESTA IDEA DELS JOCS OLIMPICS?


Tot va començar quan un guerrer va corre 42 km per avisar a la ciutat que un exèrcit s'apropa per un atac sorpresa. El guerrer va arribar i els va avisar, gràcies a ell es va poder salvar la ciutat. Desgraciadament, el guerrer va morir de córrer massa ràpid sense descans. Per honor a la seva valentia van existir els Jocs Olímpics i fins al nostre temps es conserven.


QUINES COSES ENS AFAVOREIX LA PRÀCTICA DE L'ESPORT?


L'esport manté saludable el cor i els vasos sanguinis, i això ajuda a prevenir la hipertensió.

L'exercici ha demostrat ser un mètode eficaç per alleujar l'estrès, l'ansietat, la depressió i millorar l'autoestima.
                                                                                Autora: Sarah Khelifi Laidi
L'exercici també us dona l'oportunitat de tenir una vida més llarga i agradable.

ÉS BO PER A LA SALUT FER ESPORT?

L'activitat física regular pot millorar la força muscular i augmentar-ne la resistència. L'exercici subministra oxigen i nutrients als teixits i ajuda que el sistema cardiovascular funcioni de manera més eficient. I quan la teva salut cardíaca i pulmonar millora, tens més energia per fer les tasques diàries.

MALALTIES QUE ES PODEN PRODUIR  PER NO FER ESPORT:

La manca d'exercici repercuteix en la nostra salut: pot provocar l'aparició del càncer, problemes d'infertilitat, diabetis i fins i tot ens pot conduir a una mort prematur.